Aurinkosähkö

Uusiutuvaa energiaa auringosta

Aurinkolämmityksessä energia käytetään suoraan käyttöveden tai sisäilman lämmitykseen. Lämpö otetaan talteen aurinkokeräimellä, siirretään käyttökohteeseen välinesteellä ja varastoidaan varaajaan tulevaa käyttöä varten.

beauty-grass-landscape-nature-sun-Favim.com-547437

Aurinkoenergiaa on pohjoisessakin Suomessa saatavilla lähes koko vuoden ajan ja sen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen lisää säästöjä entisestään.

 

Aurinkolämpö

Mitoitus:

Paneelien määrä Varaajan koko Vakituisia asukkaita
2-3 paneelia = 4-6 m² 200-300l 2-3
3-4 paneelia = 6-8 m² 300l 4-5
5-6 paneelia = 10-12 m² 500l 5-6

Onnline aurinkolämpötuotteita käytetään 1-6 keräimen järjestelmissä (=pientalot) ja yleensä ne asennetaan tekemään lämmintä käyttövettä.

Onnline aurinkolämmitys toimii erinomaisesti myös maalämpöpumppujen ja ilma-vesi lämpöpumppujen kanssa.

Yhdestä paneelista saa kaudesta riippuen 600 – 900 kWh energiamäärän vuodessa.

 

Aurinkosähkö

Luonnon energia talteen aurinkopaneelien avulla

Aurinkosähkö on päästötöntä, uusiutuvaa energiaa. Se saadaan käyttöön, kun aurinkopaneeli ottaa talteen auringon säteilyn ja muuntaa sen sähköksi.

Aurinkoenergia

Tutustu laadukkaisiin aurinkojärjestelmiin

Aurinkopaneelien avulla saat luonnon energian talteen. Kauttamme voit hankkia vaivattomasti laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät asennettuna koko Suomeen, oli kohteesi omakotitalo, taloyhtiö tai vaikkapa yrityksen toimitila.

Asennetuille peruspaketeille hinnat alkaen (sis. 24 % alv.):

  • 1,56 kWp  1-vaihejärjestelmä  3 721 € *
  • 3,12 kWp  3-vaihejärjestelmä 7 074 € *
  • 5,20 kWp  3-vaihejärjestelmä 10 534 € *

*Hinnat alkaen sisältäen paketin ja asennuksen.  Kysy liikkeistämme tarjous juuri sinun kohteeseesi.

Aurinkosähköpaketit sisältävät asennuksen lisäksi järjestelmän vaatimat pääkomponentit:

  • paneelit
  • invertterin
  • kattokannakkeet kattotyypin mukaisesti harjakatolle (tasakatoille projektin mukaan)
  • PV-kaapelit ja PV-kaapelin liittimet

Paketin lisäksi tarvitaan sähköliittymä ylijäämäsähkön syöttämiseksi verkkoon.

Tarvittaessa voit hakea myös rahoitusta sivuiltamme. Hyödynnä kuluttaja-asiakkaana myös kotitalousvähennys.

Paneelit asennetaan yleensä katolle, jossa ne ottavat auringonsäteet talteen parhaassa mahdollisessa asennossa. Paneeli muodostuu sarjaan kytketyistä aurinkokennoista, jotkataas muodostuvat yksi- tai monikiteisestä piistä. Paneelien tehoa saadaan kasvatettua sijoittamalla niiden ympärille peilejä, jotka suuntaavat auringonvaloa paneeleja kohti.

Tarvittaessa paneelit voidaan liittää akkuihin, joihin varastoidaan aurinkopaneelien tuottamaa sähköä. Ne voidaan liittää myös suoraan yleiseen sähköverkkoon, jolloin invertterin avulla aurinkopaneelin tuottama tasasähkö muunnetaan vaihtosähköksi.

Kaikkiin kiinteistöihin ilmaista sähköä auringosta

Rakennusten 0-energiatavoitteiden astuessa voimaan uusiutuvan energian merkitys kasvaa tulevaisuudessa huomattavasti. Suomessa vuotuinen aurinkoenergian määrä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa.

Onnisen valikoimasta löytyy valmiita paketteja 1,5 – 10 kWp:n teholuokissa. Järjestelmien asennus on yksinkertaista, ja jokaiselle kattotyypille löytyy oma ratkaisunsa. Järjestelmien asennukseen on vaihtoehtoja myös silloin, kun järjestelmä asennetaan esimerkiksi maahan.

Onninen toimittaa valmiit paketit, jotka sisältävät paneelien ja invertterin lisäksi kattoasennustelineet ja kaapelit. Kaikki paketit ovat sähköverkkoon kytkettäviä. Onnisen valikoimista löytyvät myös tarvittavat ylijännitesuojat ja turvakytkimet.

Aurinkojärjestelmä toimii täysin automaattisesti. Tällöin käytetään ensisijaisesti paneelien tuottamaa sähköä ja jos se ei riitä, tarvittava sähkö saadaan sähköverkosta. Isot järjestelmät suunnitellaan tarpeen ja kohteen mukaan.