Aurinkoenergia

Uusiutuvaa energiaa auringosta

Aurinkoenergia on pohjoisessakin Suomessa hyödynnettävä energiamuoto sillä sitä on saatavilla lähes koko vuoden ajan ja sen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen lisää säästöjä entisestään.

Aurinkoenergian kilpailukyky

Aurinkosähköjärjestelmä voi tuottaa lähes ilmaista energiaa maaliskuusta aina jopa lokakuun loppuun asti. Suomessa auringon tuottaman säteilyn energiamäärä vastaa lähes Pohjois-Saksassa saatavia lukemia. Aurin­kopaneelien energiantuotannossa auttaa lisäksi Suomen Keski-Eurooppaa matalampi vuoden keskilämpötila, joka tehostaa paneelien toimintaa.

Aurinkosähköjärjestelmien kysyntä on parin viime vuoden aikana kasvanut merkittävästi myös Suomessa. Globaali aurinkoenergiaa ja muita uusiutuvia energianlähteitä suosiva politiikka vauhdittaa kehitystä ja kysyntää en­tisestään. Tämä lisää järjestelmien kysyntää ja parantaa huomattavasti sen hintakilpailukykyä. Järjestelmien hinnat ovatkin laskeneet viime vuosien aikana ja aurin­kosähkö on nyt kilpailukykyinen myös verkosta ostetta­vaan sähköön verrattuna. Aurinkosähkön investointien tukimuotoina käytetyt kotitalousvähennys ja yrityksille suunnatut TEM-tuet ovat parantaneet huomattavasti aurinkosähköinvestoinnin kannattavuutta.

Aurinkoenergia,päästötön ja uusiutuva energiamuoto

 

Aurinkolämpö

Aurinkolämmityksessä energia käytetään suoraan käyttöveden tai sisäilman lämmitykseen. Lämpö otetaan talteen aurinkokeräimellä, siirretään käyttökohteeseen välinesteellä ja varastoidaan varaajaan tulevaa käyttöä varten.

Mitoitus:

Paneelien määrä Varaajan koko Vakituisia asukkaita
2-3 aurinkopaneelia = 4-6 m² 200-300l 2-3
3-4 aurinkopaneelia = 6-8 m² 300l 4-5
5-6 aurinkopaneelia = 10-12 m² 500l 5-6

Onnline aurinkolämpötuotteita käytetään 1-6 keräimen järjestelmissä (=pientalot) ja yleensä ne asennetaan tekemään lämmintä käyttövettä.

Onnline aurinkolämmitys toimii erinomaisesti myös maalämpöpumppujen ja ilma-vesi lämpöpumppujen kanssa.

Yhdestä paneelista saa kaudesta riippuen 600 – 900 kWh energiamäärän vuodessa.

 

Aurinkosähkö

Luonnon energia talteen aurinkopaneelien avulla

Aurinkosähkö on päästötöntä, uusiutuvaa energiaa. Se saadaan käyttöön, kun aurinkopaneeli ottaa talteen auringon säteilyn ja muuntaa sen sähköksi.

Aurinkoenergia talteen aurinkokeräimien avulla

 

Lue uusi Aurinkosähköä arkipäivään-esitteemme tästä linkistä.

Asennetuille peruspaketeille hinnat alkaen (sis. 24 % alv.):

  • 1,56 kWp  1-vaihejärjestelmä  3 244 € *
  • 3,12 kWp  3-vaihejärjestelmä 6 023 € *
  • 5,20 kWp  3-vaihejärjestelmä 9 222 € *

*Hinnat alkaen sisältäen paketin ja asennuksen.

Aurinkoenergia voidaan hyödyntää lähes kaikenlaisissa rakennustyypeissä aina omakotitaloista vapaa-ajan asuntoihin. Lue lisää mitä aurinkosähköpaketit pitävät sisällään.

Jaa artikkeli